Ota yhteyttä

 

Blogi

27.06.2016 | Kirjoittanut

Miten kehittää uutta nopeasti epävarmassa ympäristössä – Kokeileva kehittäminen!

Kokeileva kehittäminen perustuu ketterän kehittämisen malleille. Yksityiskohtaisen etukäteissuunnittelun sijaan, kehittämisessä edetään iteratiivisesti tekemällä sarja nopeita kokeiluja.

20.06.2016 | Kirjoittanut

Kysynnän vaihtelua ja tuotannon kapasiteettia simuloiva noppapeli

Innotiimin asiakkaat simuloivat kysynnän vaihtelua ja tuotannon kapasiteettia keskiviikkona 15.6. pelaamalla noppapeliä.

30.05.2016 | Kirjoittanut

Innovointityöpaja – varmista TULOKSET!

Innovointityöpajoja on kolmenlaisia – loistavia, merkityksettömiä ja katastrofaalisen surkeita. Miten varmistat onnistuneet TULOKSET?

28.04.2016 | Kirjoittanut

Miksi minua ei ymmärretä?

"Hyvät ja hienot ajatukseni eivät etene yrityksessämme, kun minua ei ymmärretä, miksi? Osaan perustella asiani hyvin ja kertoa, kuinka asiat pitää tehdä ja ratkaista. Kuitenkaan ei ymmärretä oivallisia ratkaisujani?"

22.04.2016 | Kirjoittanut

Vuorovaikutustaitoja insinööreille?

Valmennettavien kertomaa:

"Make (nimi muutettu) on muuttanut käyttäytymistään tosi paljon – ai miten? Hän tulee luokseni nykyisin ratkaisujen kanssa, ei pelkkien ongelmien, valittaminen on loppunut!"

04.04.2016 | Kirjoittanut

Lisää tehokasta työaikaa kokouksia tehostamalla

Kansallisen kokousbarometrin 2015 haastateltujen mukaan jokaisesta työviikosta hukkaantuu kokoustamisen tiimoilta kokonaista 5 tuntia ja 22 minuuttia. Tämä luku sisältää sekä vastaajien mielestä "tarpeettomat" kokoukset että itse kokouksissa koetun hukka-ajan. Jos puoletkin tästä hukka-ajasta saataisiin tehokkaaseen käyttöön, hyödyntäisitkö?

14.03.2016 | Kirjoittanut

Luovuus ja luova ajattelu – opittavissa oleva taito!

Luovuus on "kyky synnyttää uusia, omaperäisiä ja hyödyllisiä ratkaisuideoita olemassa olevaan haasteeseen". Luovuudella pitää olla selkeä päämäärä, käytännön haasteiden ratkaiseminen. Luova ajattelu ilman selkeää tavoitetta johtaa helposti ideakaaokseen.

02.03.2016 | Kirjoittanut

Miten aktivoit kaikki osallistujat palaverissa?

Sunnuntaiaamun Hesarissa oli erinomainen Marja Revon ja Päivi Yli-Kokon artikkeli siitä, miten palaverissa saadaan esiin myös introverttien ajatukset, ja toisaalta hieman hillitään äänekkäiden dominoijien "eetterin" hallintaa.

12.02.2016 | Kirjoittanut

Kuinka monta työtapaturmaa olette budjetoineet tälle vuodelle?

Kysymys on usein herättänyt oudon mulkaisun tai hymähdyksen. Ja vastaukset ovat olleet jotain tyyliin: "miten niin budjetoitu"?, "ei yhtään" tai kysymystä on pidetty hölmönä.

09.02.2016 | Kirjoittanut

Innovointityöpajan 8 kuolemansyntiä!

Kehitystyöpajoja on kolmenlaisia – loistavia, huonoja ja katastrofaalisen surkeita. Mikä sitten erottaa surkean ja loistavan? Nämä 8 Innovointityöpajojen tyypillisintä kuolemansyntiä!