Ota yhteyttä

 

Blogi

29.08.2016 | Kirjoittanut

Projektipäällikkö tuskailee

Projektissa sen vetäjällä ja tiiminjäsenillä on usein yhteinen haaste - johtaminen, joka on heidän varsinaisen oman arkipäivän työtehtävänsä ulkopuolella. Ja tähän haasteeseen vastatakseen heidän täytyy tehdä kriittistä reflektointia toimintansa suhteen ja reagoida tarpeen mukaan uudenlaisin toimintavoin.

23.08.2016 | Kirjoittanut

Tavoittele nopeaa oppimista – Kokeileva kehittäminen

Kokeilevassa kehittämisessä uusia asioita kehitetään vaiheittain, nopeiden kokeilujen kautta. Onnistunut kokeilu tuottaa kehittäjille uutta tietoa, jonka varassa kehittämistyötä voidaan jatkaa ja tarkentaa. Kokeilut kohdistetaan kehittämistyön suurimpiin epävarmuuksiin - asioihin joista kipeimmin tarvitaan tietoa. Tämän takia nopea oppiminen on kokeilevan kehittämisen keskeinen tavoite.

19.08.2016 | Kirjoittanut

Kysymyksiä ja vastauksia muutoksesta

Selailin vanhoja sähköposteja ja törmäsin viestiin, jossa minulta muutoksen asiantuntijana haluttiin näkemyksiä muutoksen keskeisiin kysymyksiin.

16.08.2016 | Kirjoittanut

Kehitä ketterien kokeilujen kautta, mutta älä unohda suunnittelua – Kokeileva kehittäminen

Kokeileva kehittäminen esitetään usein erilaiseksi kehittämisen malliksi kuin perinteinen, suunnitelmallinen kehittäminen. Sitä se onkin, mutta kokeileva kehittäminen ei suinkaan tarkoita suunnitelmatonta kehittämistä - suunnittelu vain kohdistuu eri tavalla.

27.06.2016 | Kirjoittanut

Miten kehittää uutta nopeasti epävarmassa ympäristössä – Kokeileva kehittäminen!

Kokeileva kehittäminen perustuu ketterän kehittämisen malleille. Yksityiskohtaisen etukäteissuunnittelun sijaan, kehittämisessä edetään iteratiivisesti tekemällä sarja nopeita kokeiluja.

20.06.2016 | Kirjoittanut

Kysynnän vaihtelua ja tuotannon kapasiteettia simuloiva noppapeli

Innotiimin asiakkaat simuloivat kysynnän vaihtelua ja tuotannon kapasiteettia keskiviikkona 15.6. pelaamalla noppapeliä.

30.05.2016 | Kirjoittanut

Innovointityöpaja – varmista TULOKSET!

Innovointityöpajoja on kolmenlaisia – loistavia, merkityksettömiä ja katastrofaalisen surkeita. Miten varmistat onnistuneet TULOKSET?

28.04.2016 | Kirjoittanut

Miksi minua ei ymmärretä?

"Hyvät ja hienot ajatukseni eivät etene yrityksessämme, kun minua ei ymmärretä, miksi? Osaan perustella asiani hyvin ja kertoa, kuinka asiat pitää tehdä ja ratkaista. Kuitenkaan ei ymmärretä oivallisia ratkaisujani?"

22.04.2016 | Kirjoittanut

Vuorovaikutustaitoja insinööreille?

Valmennettavien kertomaa:

"Make (nimi muutettu) on muuttanut käyttäytymistään tosi paljon – ai miten? Hän tulee luokseni nykyisin ratkaisujen kanssa, ei pelkkien ongelmien, valittaminen on loppunut!"

04.04.2016 | Kirjoittanut

Lisää tehokasta työaikaa kokouksia tehostamalla

Kansallisen kokousbarometrin 2015 haastateltujen mukaan jokaisesta työviikosta hukkaantuu kokoustamisen tiimoilta kokonaista 5 tuntia ja 22 minuuttia. Tämä luku sisältää sekä vastaajien mielestä "tarpeettomat" kokoukset että itse kokouksissa koetun hukka-ajan. Jos puoletkin tästä hukka-ajasta saataisiin tehokkaaseen käyttöön, hyödyntäisitkö?